O le a le auala sili e mata'ituina ai le mamafa o pa'u mo le saogalemu?

O le a le auala sili e mata'ituina ai le mamafa o pa'u mo le saogalemu-01

Faatasi ai ma le faʻaauauina pea o le faʻalauiloaina o tagata faʻatau i le saogalemu o taavale, o paʻu paʻu mataʻituina galuega ua sili atu ona gauai atu i ai le toʻatele o tagata, ma ua faʻamalosia le mataʻituina o paʻu e avea ma vaega masani o taavale / loli.O lea lava e tasi le mataituina o le mamafa o paʻu, o le a le aofaʻi o ituaiga, ma o a latou uiga?

faiga e mataituina ai le mamafa o pa'u mo le "TPMS" puupuu, o le faapuupuuga lea o le "faiga e mataituina ai le mamafa o pa'u".O lenei tekinolosi e mafai ona otometi ona mataʻituina tulaga eseese o paʻu i le taimi moni e ala i le pueina o le saoasaoa o paʻu poʻo le faʻapipiʻiina o masini eletise i totonu o paʻu, lea e mafai ona maua ai le saogalemu saogalemu mo le avetaʻavale.

E tusa ai ma le fomu mataʻituina, e mafai ona vaevaeina le faiga o le mataʻituina o paʻu i le passive ma le gaioiga.Fa'atonuga mata'ituina o pa'u pa'u pa'u, lea e ta'ua o le WSBTPMS, e mana'omia le fa'atusatusaina o le eseesega o le saoasaoa i le va o pa'u e ala i le uili saosaoa sensor o le ABS anti-lock braking system o le mata'ituina o le mamafa o pa'u ta'avale, ina ia ausia le fa'amoemoe o le mata'ituina o le mamafa o pa'u.A faʻaitiitia le mamafa o paʻu, o le mamafa o le taʻavale o le a faʻaitiitia ai le lautele o paʻu, o le a suia le saoasaoa ma le numera o paʻu, ina ia faamanatu atu ai i lē e ona le faʻalogo i le leai o se paʻu paʻu.

Faʻaogaina le faʻaogaina o le paʻu paʻu paʻu e faʻaogaina le ABS system ma le uili saosaoa masini e mataʻituina ai le mamafa o paʻu, o lea e leai se manaʻoga e faʻapipiʻi se vaʻa ese, malosi malosi ma faʻamaoni, tau maualalo, o lea e faʻaaogaina lautele.Ae o le le lelei o le na o le mataʻituina o suiga o le mamafa o paʻu, ma e le mafai ona mataʻituina le tau saʻo, faʻaopoopo i le taimi faʻailo o le a tuai.

O loʻo taʻua foi le PSBTPMS, PSBTPMS o le faʻaogaina o masini faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o le paʻu e fua ai le mamafa ma le vevela o le paʻu, le faʻaogaina o le eletise eletise poʻo le uaea e lafo ai faʻamatalaga mamafa mai totonu o le paʻu. i le module receiver tutotonu o le faiga, ona faʻaalia lea o faʻamatalaga faʻamatalaga paʻu paʻu.

O le faʻaogaina o le paʻu o le paʻu o loʻo faʻaalia le mamafa o paʻu i le taimi moni, o lea e mafai ai ona mataʻituina e tusa lava pe o le taʻavale o loʻo i totonu o se siosiomaga faʻamalosi pe malosi, e aunoa ma se faʻatuai taimi.Ona o le manaʻomia mo se masini faʻapitoa, o lea e sili atu le taugata nai lo le mataʻituina o paʻu paʻu paʻu, e masani ona faʻaaogaina i le ogatotonu ma le maualuga o faʻataʻitaʻiga.

O le mataʻituina o le mamafa o paʻu malosi e vaevaeina i totonu ma fafo e lua ituaiga e tusa ai ma le faʻapipiʻiina.O loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le paʻu paʻu masini mataʻituina o paʻu, sili atu le saʻo faitau, e le faʻaleagaina.O le mataʻituina o le mamafa o paʻu malosi faʻapipiʻiina ma le tulaga muamua o le taʻavale ua fausia i totonu, afai e te manaʻo e faʻapipiʻi mulimuli ane, e sili atu ona faigata.

External fa'alogo

talafou-01 (1)

Fa'alogo totonu

talafou-01 (2)

O lo'o fa'apipi'iina le masini mata'ituina le mamafa o pa'u fafo i le tulaga o le pa'u pa'u.E taugofie, faigofie ona aveese ma faigofie e sui ai le maa.Ae ui i lea, e faʻaalia i le lamatiaga o le gaoi ma le faʻaleagaina mo se taimi umi.Mulimuli ane fa'apipi'i faiga mata'ituina o pa'u e masani lava i fafo, e mafai ona faigofie ona fa'apipi'i e lē e ona.

I le filifiliga o le mataituina o paʻu paʻu, e tatau ona sili atu le mataʻituina o le mamafa o paʻu malosi, aua o le taimi lava e leiloa ai le paʻu paʻu, e mafai ona tuʻuina atu i le taimi muamua.Ma paʻu passive e tusa lava pe o le vave, e le mafai foi ona saʻo faʻaalia le tau, ma pe afai o le leiloa o le kesi e le o manino, ae manaʻomia foi le tagata e ona le tasi i le tasi uili asiasiga.

Afai o lau taavale e faʻapipiʻiina naʻo le mataʻituina o le paʻu paʻu paʻu, poʻo le leai foi o le mataʻituina o le mamafa o paʻu, ona avea ai lea o se tagata e ona le lautele, o le filifiliga o le mataʻituina o le mamafa o paʻu fafo ua lava, o lea o le vaega e mataʻituina le mamafa o paʻu fafo o loʻo i ai Faʻatonuga e tetee atu i le gaoi, pe a umi. ona o le gaoi e le toe tilotilo mai ia te oe mo se taimi umi, o le a le tupu le gaoi.

O galuega mata'ituina o pa'u e feso'ota'i ma la tatou ta'avale saogalemu, e tatau ona totogi e le au uo

gauai atili atu i le matafaioi o le mataituina o le mamafa o paʻu, pe afai e matua lau taavale, e le o iai lenei galuega, ona sili lea ona faʻatau se faʻapipiʻi faigofie ma lelei o oloa gaosi oloa fesoasoani, e aloese ai mai faʻafitauli paʻu i le faagasologa o le avetaavale.


Taimi meli: Apr-13-2023